Netdating

Drømmer om kærligheden

Drømmer du om den eneste ene, kan netdating være svaret

Netdating har vundet stærkt frem og har over de senere år stort set overtaget dating markedet fra de mere traditionelle dating former.

Har du ikke et arbejde, en fritidsaktivitet eller en omgangskreds, hvor du har mulighed for at finde dig en ven eller en kæreste, så kan netdating være svaret. Her kan man hurtigt og nemt komme i kontakt med singler over hele landet og derved øge chancen betragteligt for at gøre sig et eller flere nye bekendtskaber.

Naturligvis skal man på et eller andet tidspunkt mødes i den virkelige verden, hvis man vil gøre mere ud af forholdet end blot at skrive sammen på nettet. Så netdating er kun starten på et forhåbentlig langt og godt forhold.

I dag har stort set alle aldersgrupper taget netdating til sig, og danskerne dater på nettet som aldrig før. Interessen for dating på nettet afspejler sig da også i det store antal dating sider, som der efterhånden er opstået. I takt med den stigende interesse er der opstået flere og flere niche dating sider, med specialer indenfor mange forskellige områder og interesser.

Se vores store oversigt over danske dating sider

Fordele ved netdating

Der er en række fordele ved netdating frem for den mere traditionelle dating, hvor man mødes ansigt til ansigt fra første færd.

Netdating giver dig mulighed for at møde mennesker, som du ellers ikke ville have mødt. Når du opretter en dating profil, udvider du i høj grad dine muligheder for møde en kæreste og nye venner.

Netdating er også en stille og rolig måde at komme i gang med dating på, fordi du i starten kan skrive frem og tilbage med profiler, som ser interessante ud. Ved at skrive sammen kan du lære vedkommende bedre at kende. På den måde kan du sortere dem fra, som alligevel ikke var din type og slippe for at bruge tid på dem på en date, hvor I mødes ansigt til ansigt. Og omvendt finde frem til dem, hvor interessen er gensidig, hvilket giver en god basis for at mødes på en date ansigt til ansigt.

Desuden kan du passe det ind i  en travl hverdag specielt i starten, hvor du ikke skal ud af døren og møde nogle ansigt til ansigt.

Du kan forblive anonym, så længe du selv ønsker det. Har du profilbillede på din profil brydes anonymiteten en smule, men du behøver stadig ikke at udlevere adresse og telefonnummer, så længe du ikke har lyst til det. Udveksling af beskeder foregår via dating siden, så din egen e-mailadresse kan også forblive helt anonym.

Dating – ansigt til ansigt

Du skrevet sammen med en i et stykke tid – hvor længe er op til din mavefornemmelse. Herefter er det en god ide at foreslå telefonisk kontakt, fordi du her kommunikerer anderledes. Der kommer stemme, tonefald og tempo på ordene, og I lærer at kende hinanden endnu bedre. Overvej hvorvidt indtrykket fra den skrevne korrespondance stemmer overens med telefonkorrespondance. Hænger det sammen? Du kan også krydstjekke nogle af de oplysninger du får så som adresse og telefonnummer på 118.dk, Krak, Google Maps m. fl.

Har du fået et godt indtryk og er interessen gensidig, er tiden ved at være inde til at date ansigt til ansigt. Det er en god ide at mødes et neutralt sted som fx en cafe eller en restaurant. Det kan føles rarest for begge parter, og du skal udelukkende koncentrere dig om daten, når I mødes ude et sted. Det gør det også lettere at afslutte daten, hvis det gode indtryk slet ikke holder i virkeligheden.

Hvordan kan du forberede dig til dating

De fleste vil have nogle sommerfugle i maven, inden den første date, hvor I møder hinanden ansigt til ansigt. Mon ikke din date kender fornemmelsen og har forståelse for det – ellers er vedkommende måske slet ikke noget for dig alligevel?

Når du skal på date er det vigtigt, at du både giver plads til dig selv og din date. Fortæl om dig selv, men lyt også til modparten og spørg ind til holdninger og værdier på en hyggelig og selskabelig facon. Daten skulle nødigt få karakter af et forhør eller eksamen. Fortæl, lyt efter og spørg ind, så holder du gang i den gode dialog.

Hvis modparten taler som et vandfald udelukkende om sig selv, så spørg din date om der er noget, som han/hun er interesseret i at vide om dig.

Du kan have nogle spørgsmål i baghovedet, som du kan stille din date. Fx hvad er hans forhold til børn/ikke børn. Det sker nogle gange, at et par finder sammen og først noget sent i forholdet finder ud af, at de ser forskelligt på dette punkt.

Dine spørgsmål kan også handle om, hvor meget tid din date bruger på familie og venner, TV, fritidsinteresser eller foran computeren.

Føler du på dine dates, at det meget er dig, som bliver vurderet og skal findes god nok, så skal du huske, at I er to ligeværdige personer, og vurderingen går begge veje. Gå ikke på kompromis med dig selv i desperation over gerne, at ville have en kæreste. Selvfølgelig skal du møde din date med et åbent sind og prøve at se muligheden, men hvis du kan mærke, at det bare ikke går, så skal du sige det.