Nogle af de første spørgsmål som, naturligt nok, næsten altid dukker op, når man skal planlægge en date er: Hvor skal vi tage hen? Hvad skal vi lave? Det gælder jo netop om at finde på noget, som begge parter synes er sjovt og interessant og som samtidig kan få gang i snakken, så man kan lære hinanden bedre at kende.

Når to mennesker skal mødes på en date for første gang, eller i hvert fald en af de første gange, kan det ofte være svært at få snakken til at flyde. Det er nok noget, som de fleste kan nikke genkendende til. Måske er man nervøs, måske ved man bare ikke lige, hvilket emne man skal tage fat i eller måske er det noget helt andet som gør, at der indimellem kan komme nogle (pinlige) pauser, som begge parter uden tvivl gerne vil være foruden.

Det er derfor godt, hvis man kan finde en såkaldt icebreaker, som kan få gang i snakken. Kan man f.eks. finde en aktivitet som er spændende og udfordrende og først og fremmest sjov, så er man nået et godt stykke ad vejen mod en god date. En date hvor man kan lære hinanden bedre at kende med det formål at finde ud af, om man er et godt match, med chance for at komme skridtet videre til et egentlig forhold.

Et sjovt brætspil er en oplagt mulighed

Et sjovt brætspil, hvor man rigtig kan komme til at grine, er en oplagt mulighed til at bryde isen, når man skal lære hinanden bedre at kende.

Det er vigtigt, at spillet er et, som begge parter kan finde sig til rette med. Det hjælper f.eks. ikke, at man vælger et spil, man selv kender for godt og dermed, måske endda uforvarende, kommer til at ”jorde” den anden part totalt. Det er heller ikke smart at vælge et spil, som kræver stor parat- eller specialviden, hvis ens date så ikke lige sidder inde med den type viden, som spillet kræver. Det kan hurtigt få personen til at følge sig kikset og underlegen – og det er jo absolut ikke meningen, hvis man gerne vil have en god date.

Vælg evt. i stedet et spil, hvor tilfældigheder og held er en stor del af grundstenen i spillet. Det giver lige mulighed for begge parter og vil uden tvivl kunne give anledning til nogle gode grin.

Vælg et spil for to

Det er naturligvis oplagt, at man skal finde et spil, som kan spilles af to personer. Andet kan selvfølgelig ikke gøre det, når nu man er to mennesker, som har valgt at møde hinanden på en date. Der er heldigvis masser af spil, som kan spilles af to personer, så I kommer ikke i problemer med at finde noget at vælge mellem.

Man kan også overveje, om ikke et spil, hvor man skal samarbejde, i stedet for at være modstandere, kan være en god idé. På den måde kan man sandsynligvis skabe noget mere samhørighed med sin date – hvis altså man kan finde ud af at samarbejde, hvilket jo faktisk også kan være ganske godt at få afklaret i forbindelse med sin date.

Ingen komplicerede spil med besværlige regler

Med mindre, man har mødt sin date via et online gaming site el.lign., så er det nok ikke lige de helt nørdede spil, som man skal lægge ud med på første date. Det er jo ikke meningen, at tiden skal gå med at sætte sig ind i tunge og måske besværlige spilregler, men derimod at spillet skal være med til at løfte stemningen, så man kan få lejlighed til at lære sin date bedre at kende og omvendt.

Vælg det rigtige spil

Hvis nu man ikke er helt velbevandret i, hvilket spil man skal have fat i til sin date aften, så kan det være en god idé at besøge hyggeonkel.dk, hvor udvalget af spil er ganske stort, men alligevel let og overskueligt at finde rundt i. F.eks. kan man hurtigt afgrænse mulighederne ved at vælge antal spillere og aldersgruppe – så er man i hvert fald godt i gang med at spore sig ind på, hvilket spil man skal have fat i, hvis man ikke lige har noget stående på hylden der hjemme i forvejen, som kan bruges.

Med en icebreaker kommer man lettere videre

Nå først man har fået brudt isen og er kommet godt i gang med sin date, går resten af aftenens videre forløb også meget lettere. Når snakken kører, går tiden hurtigere og man har god mulighed for at få lært hinanden lidt bedre at kende i en afslappet stemning.

Det kan være en god idé at forberede en icebreaker til sit stævnemøde, så er man sikker på at komme godt fra start – og her kan et sjovt brætspil altså være en oplagt mulighed.

 

Disclaimer