Når man er på jagt efter venskab og kærlighed i det elektroniske univers, kan det være mere end svært at skelne mellem det skidt og kanel, som man møder på sin vej.

Når man møder en person, som virker oprigtig, venlig og seriøs kan det være svært at forstille sig, at personen på den anden side af skærmen, måske rent faktisk er alt andet end dette – at personen måske på ingen måde har reelle hensigter og tværtimod måske endda har direkte irreelle formål med at have indledt et venskab.

Når først et spirende venskab, eller måske endda begynde kærlighed, er opstået, kan det være svært at forestille sig, at den person man har fattet tiltro til, måske slet ikke er den, som han eller hun udgiver sig for. Men det sker desværre ind i mellem, at folk lader sig lokke og at det rosenrøde billede man har fået af den person man har ”mødt” lige pludselig forvandler sig til et decideret mareridt.

Falske dating profiler er et oprigtig problem

Falske dating profiler er et oprigtig problem og alle dating sider med respekt for sig selv, gør naturligvis et stort arbejde for at spotte disse profiler og få dem lukket ned hurtigst muligt.

Men ligesom det kan være svært for den person, som søger venskab eller kærlighed at gennemskue personen og intentionerne bag en profil, lige så svært kan det være for dem som driver dating siderne at gennemskue. I mange henseender må dating siderne derfor bero sig på, at deres medlemmer hurtigst muligt giver besked, hvis de oplever noget, som ikke er, som det burde være.

Pas på dømmekraften

Man ved ikke altid hvilekn person man taler medNår man måske har ledt gennem et stykke tid efter kærligheden på diverse dating sites, kan det være svært ikke at miste en del af sin dæmmekraft, når det ser ud til, at ens søgen endelig har båret frugt. Når det ser ud til, at man endelig har mødt den rigtige og så småt begynder at svæve på en lille lyserød sky. Men der er netop på dette tidspunkt, at man er allermest sårbar og skal passe mest på, hvad man indleder sig på.

Så hav altid din sunde dømmekraft med dig. Det betaler sig i det lange løb.

Hvad kan man selv gøre for at sikre sig?

Almindelig sund fornuft vil i de fleste tilfælde kunne afsløre, at alt ikke er helt som det skal være. Uden at overdrive og blive for overforsigtig er det dog alligevel fornuftigt med en vist portion naturlig skepsis, når man dater online.

kunder 10 % rabat Bedste Apotek i hele Danmark.

En række gode råd kan være med til at mindske chancen for at ryge i fælden:

– Lad være med at sende penge, uanset hvor trist eller troværdig den historie du bliver præsenteret for lyder.

– Hvis personen du har mødt kun har et eller ganske få billeder tilknyttet sin dating profil, så bed om at få nogle flere billeder at se.

– Bed evt. om, at få oplyst personens Facebook eller andre profiler på sociale medier. Her er det typisk lettere at spotte om der er tale om en rigtig profil. Tjek om der er overensstemmelse mellem det personen har fortalt dig og det, som fremgår af profilerne på de sociale medier. Det kan være ting som alder, bopæl, om personen måske allerede er i et forhold eller mange andre ting, som kan være værd at kigge efter. Det kan spare dig for en del ærgrelser at gøre et godt forarbejde inden du evt. indleder dig på et mere seriøst forhold.

– Tal evt. sammen via webcam. Det gær det væsentlig sværere for personen i den anden ende at udgive sig for noget andet end det han/hun er.

– Vælg et neutralt og offentlig sted første gang i skal mødes.

Følger du ovenstående råd har du i hvert fald gjort en hel del til, at undgå at blive taget ved næsen af en person uden reelle hensigter. Ud over dette gælder det om hele tiden at bruge sin sunde fornuft, samtidig med, at du selvfølgelig skal være helt klar på at møde den store kærlighed. For det er måske lige nu, at den venter lige om hjørnet.

 

Disclaimer